Espaguetis de Mar

Hi ha dues característiques de les algues que les fan especialment recomanables a l’hora d’incloure-les de manera habitual en la dieta:

  1. Ajuden a combatre i a eliminar les toxines i els metalls contaminats, radioactius i tòxics del nostre cos gràcies a una substància que contenen que es diu àcid algínic.
  2. Són una excel·lent font de nutrients i contenen grans quantitats de fibra, minerals, i vitamines, son alcalinitzants i antioxidants.

ESPAGUETI DE MAR

ESPAGUETI MAR2Propietats nutricionals: és molt rica en minerals, com fòsfor, potassi, amb un elevat contingut en ferro, proteïnes, Vitamina C del complex B i fibra.
Propietats medicinals: ajuda a controlar el colesterol, depura, activa les defenses de l’organisme.

COM PREPARAR-LES?

Crues: tallar, posar en remull 30 minuts i afegir a l’amanida.
Bullides: amb altres verdures o al vapor uns 30 minuts, o bé amb arròs, guisats, ofegats, farcit d’empanades i pizzes.
Fregides: Com a calamars arrebossats. Escaldar primer, arrebossar, fregir i regar amb llimona.

Endívies amb espagueti de mar
Ingredients per a 4 persones:
6 Endívies
1 Pastanaga ratllada
1 Remolatxa ratllada
4 Ravenets tallats prims
Per a la salsa:
10 gr. Espagueti de mar
1 cullereta de miso
1 cullereta de mostassa en gra
Oli d’oliva, una mica d’oli de coco i una mica de llimona

Preparació:

Barregem l’oli d’oliva el de coco i la llimona, junt amb una cullera d’aigua i la mostassa en el pot del minipimer, afegir l’espagueti de mar (prèviament remullats durant 30 minuts) i triturar-lo tot. Deixar reposar la salsa uns 10 minuts.
Distribuïm les endívies tallades en rodo, col·loquem la remolatxes i la pastanaga a sobre i reguem tot amb la salsa posant per sobre els ravenets. Es pot servir fresca si es vol.

Saltejat de verdures amb espaguetis de Mar
Ingredients per 4 persones:
25 gr. algues Espaguetis de mar
250 gr. seitan
250 gr. gírgola
12 un. Pebrots del piquillo
1 cullera sopera de salsa de soia o tamari
1/2 cullereta de gingebre rallat
4 cullerades sopera oli d’oliva premsat en fred
Julivert fresc
Sèsam (llavors torrades)

Preparació:

  1. Remullar els espaguetis de mar, en aigua calenta, durant 30 minuts.
    Treure les cues als bolets, netejar-les suaument amb un drap.
  2. Tallar en juliana, el seitan, els bolets, i els pebrots del piquillo.
  3. Posar l’oli en un wok xinès, (o paella de parets altes), quan l’oli estigui lleugerament calent, afegir els bolets i saltejar uns minuts.
  4. Afegir el seitan, remoure contínuament, a continuació afegir els espaguetis de mar escorreguts, els pebrots del piquillo, el gingebre i el tamari, saltejar durant 3 minuts més removent contínuament.
  5. Distribuir els plats, posant-li julivert fresc picat per damunt, llavors de sèsam torrat, i servir immediatament….